Beskrivelse
Økologiske mungbønner til spiring giver lækre spirer, som smager af friske ærter med et strejf af icebergsalat. Det klæder enhver salat eller sandwich.
I mungbønner er der lectiner og derfor skal de normalt lægges i blød og vandet derfra kasseres. Spirerne har dog ikke samme behov, da der under spiringen aktiveres enzymer for at nedbryde stivelse, forrådsproteiner og proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer.
Nedbrydelsen af forrådsproteiner er nødvendig for at danne peptider og aminosyrer for at stimulere frøet og plantens vækst. Proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer som f.eks. lection er tilstede i frøene for at beskytte dem mod rovdyr.
Men gennem spiringen nedbrydes de af enzymerne, hvorfor der ikke længere er behov for samme håndtering som almindelige mungbønner. Med andre ord skal mungbønner til spiring altså derfor ikke lægges i blød af den grund.
De skal dog stadig lægges i blød.
Indhold: 700g
Brugeranvisning og forholdsregler:
Fremgangsmåde:
Læg frøene i blød i 8-10 timer.Skyl frøene og fordel dem jævnt i en spirebeholder
Vand frøene 2-3 gange dagligt indtil de er fuldt spiret. Pas på at vandtrykket ikke er for kraftig, det kan ødelægge spirerne.
Spirerne er klar efter 3-4 dage.
Vask altid spirerne inden brug, som enhver salat. De kan opbevares i køleskabet.
Opbevaring: Tørt og køligt.
Ingredienser: Mungbønner* (Phaseolus Mungo) Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk
Kan indeholde spor af: Gluten, soja og sennep.
GEO - Økologisk Mungbønner til spiring
- Mærke: GEO
- Model nummer: 8003419063637
- Tilgængelighed: På lager
-
128,95DKK
- Ekskl. Moms: 103,16DKK
Tags: GEO