hey planet
En insektforsker og en social iværksætter mødes i København okotober 2016 og de begynder at tale. De taler om globale problemer; underernæring, fødevaresikkerhed, ulighed mellem kønnene og insekter. Insekter, argumenterer Malena, er den mest næringsrige ressource med et meget lille klimaaftryk. De er relativt lette at producere, frie for pesticider og antibiotika og så optager de meget lidt plads, da de kan dyrkes vertikalt i byer. Derudover, kan de endda fodres på madspild. Insekter har mange af de næringsfordele som vi får fra kød og har en klimapåvirkning som minder om planter. hey planet´s mission er at integrere insekter i fødevarer, da de er velsmagende, næringsrige og bæredygtige at producere. Insekter er meget effektive til at omdanne input (foder og vand) til proteiner, som vi kan spise. Deres såkaldte feed-conversion ratio er meget bedre end andre animalske proteinkilder, da insekter er koldblodede og reproducerer rigtig hurtigt. I sammenligning med nogle planteproteiner så kan det endda også argumenteres, at insekter er mere bæredygtige. For eksempel kræver produktionen af soyabønner en del plads og vand, hvor insekter kan produceres vertikalt. De insekter, hey planet bruger mest er buffalo-larver, som kommer fra farme i Holland. Buffalo larven er opdrættet vertikalt i en slags hyldesystem, så det optager meget lidt plads. fårekyllinger er fra lignende farme. I øjeblikket får de fårekyllinger fra en farm i Canada. Se vores udvalg af hey planet her på siden.Viser 1 til 5 af 5 (1 Sider)