Beskrivelse

Tang er en bæredygtig ressource, som høstes over vækstzonen, så den efterfølgende hurtigt kan skyder igen. På den måde er både bidrager tangen både til at fjerne kvælstof fra havet, samtidig med at den skaber en næringsrig fødevare til din hverdag.


En delikat fin Nordisk kombutang, til forskel fra den noget kraftigere fra Asien. Kombutangen bliver høstet i foråret hvor den står flot og sprød.
Tangen tørres ved < 40 grader, hvilke bidrager til en vigtig og optimal bevaring af vitaminer og mineraler.

 

Serveringsforslag: 

  • Kombu Tang, også kaldet fingertang, er en smagsforstærkende tang, derfor særdeles velegnet til dashi (japansk fond med fisk) er tangen en vigtig ingrediens
  • Du kan også skære tangen i strimler, efter opblødning og fx anvende den i supper, salater eller varme retter

 

 

Er du veganer eller vegetar? 

Er tang lige noget for dig! Var du klar over at tang og alger er verdens mest bæredygtige kilde til mad? Ligeledes er fordelene ved tang, at det er en fantastisk kilde til vitaminer, mineraler, proteiner mm.

Tang er en alge som kan høstes hele året rundt, hvilket er meget atypisk i forhold til hvad vi kender fra afgrøder på landjorden, og af samme grund variere næringsstofferne i tangen helt enormt meget. 

Vegetarisk kost har i nogens øjne, en vis tendens til at blive lidt for kedeligt og ensformigt og her kan tang bidrage med mange tilberedningsmuligheder og utrolige umami smag, som mange ofte relateres til kød.

Den smule fedt som der er i tang, har sammensætning af essentielle omega 3 og 6 fedtsyrer, den indeholder også jern, calcium, phosfor og magnesium, ligesom der ses et højt indhold af protein.

Tang er med andre ord en god kilde til mange af de ting du som vegetar eller veganer er i risiko for at mangle.

Ligeledes er der personer der bliver vegetar, grundet den miljøbelastning dyr skaber, og her står tang ualmindelig stærkt. Tang udnytter blot den næring, der i forvejen er i vandmiljøet. Den håndhøster og tørret med energi fra solceller. Derved opnår vi lavest mulig belastning på miljøet.

 

Tang har en fantastisk effekt til at optage næringsstoffer. Forskellen er, at tangen ikke behøver rødder til det, ligesom vi ser hos planter på land. Dette skyldes, at tangens celler er i direkte kontakt med vandet. Igennem mange år har udledningen af for mange næringsstoffer i marine områder, været et politisk emne, og her spiller tang en vigtig rolle. Tangs evne til at binde næringsstoffer hjælper midlertidigt på problemet, men når den dør, kommer næringsstofferne tilbage i vandmiljøet, eller binder sig til havbunden. Hvis vi derimod fjerner/høster noget af denne tang, er vi med til at mindske næringsstof indholdet i havet.

 

Ingredienser: 100% Laminaria Digitata

Advarsel: Kan indeholde spor af allergener fra SKALDYR og FISK

 

Forholdsregler: Anbefalet dagligt indtag maks 5 g. pga. jodindholdet i sukkertang.
 

 

Næringsindhold pr. 100 g.:

Energi 905 kJ / 217kcal
Fedt 1,1 g – heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 25,6 g – heraf sukkerarter 1,1 g
Kostfibre 33,2 g
Protein 9,5 g
Salt 3,1 g (=natruim indhold findes naturligt i tang)

 

Dansk Tang arbejder målrettet med FN's verdensmål 

Nr. 7 - Bæredygtig energi
Alternative energikilder er en “must have” for Dansk Tang, gennem hele sommeren fortages alt tørring af tang i store drivhuse, hvor solen opvarmer tangen og derved tørre tangen. I de kolde måneder kommer alt strømmen fra bæredygtige energikilder, som solfangere. 

 

Nr 8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst
Dansk Tang er en dansk iværksætterhistorie, om en bæredygtig niche forretning i vækst indenfor tang, som fødevarer og derfor er de da også en CSR-virksomhed, (Corporate Social Responsibility) som siden deres start har være bidraget og ansat medarbejdere, som på en eller anden måde skulle tilbage i arbejdsmarkedet. Vi har det som en naturlig ting at have unge mennesker ansat. Vi arbejder målrettet med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i forretningen, det er simpelthen en del af Dansk Tangs DNA.

 

Nr 11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund
Dansk Tang gør en aktiv indsat for at beskytte og bevare verdens kultur og naturarv, som i den grad giver i den grad meningsfyldt arbejde.  Odsherred er Danmarks første UNESCO Global Geopark, og de her naturligvis stolte af at ligge i netop dette område. Geografien og de unikke istidslandskaber er årsagen til at Odsherred er så rigt på tang, og af rigtig mange forskellige arter. I øjeblikket kan Dansk Tang tilbyde 20 forskellige. Alle arter bliver håndhøstet bæredygtigt og det vilde og maritime forbliver på den måde intakt med naturen. 

 

Nr 12 - Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer
Dansk Tang arbejder de lokalt og næsten uden transport, da produktionsfaciliteterne er tæt på. Ligeledes er produktionen optimeret og størstedelen af strømmen kommer fra solceller. Her er det også vigtigt, at nævne, at tangen som indgår i produkterne, har en CO2 belastning på et rundt nul! Dansk Tang anvender genanvender papkasser, som de får fra deres naboer i Anneberg Kulturpark og forsendelserne fyldmateriale består naturligvis af tørret ålegræs, som er skyllet op på strandene. Dette kan forbrugeren efterfølgende bruge som kompost i sin have. Tørret ålegræs er perfekt til kompost, da det samtidig er fugt neutralt.
På kasserne som de leverer tang i til restauranter og kantiner, er der navn på, da samme kasse bruges igen og igen. Et simpelt stregsystem fortæller om antal gange. En pose bruges til at pakke tangen ind. Rekorden på em genanvendt kasse lyder på hele 98 gange!


Nr. 13 - Handel hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser

Dansk Tang er meget bevidste omkring hele processen i deres fremstilling og at de bidraget til at gøre noget inden det er for sent! Den tang de høster er et fremragende eksempel på en måde at gøre noget hurtigt og effektivt, tangen bliver enten solgt våd eller tørt, og som forbruger har du herved mulighed for at købe et produkt uden klimabelastning. Du kan læse meget mere om tangs CO2 optag her. Nyeste tiltager er oprettelse af et laboratorium i virksomheden hvor de dyrker tangliner. Liner som så kan sættes ud i vandet og rense det samtidig med at det optager CO2.

 

Nr 14 - Bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer
I forlængelse af de øvrige punkter, afsluttes punkt Nr. 14 med en rigtigt flot fortælling. En måde at anvende havet på, er netop tang. Vores høst forgår bæredygtigt og med tanke for- og på miljøet, vi skær tangen så den vokser videre. Vi har ved Rørvig en tangfarm med sukkertang og finger tang og ansøgninger på nye tangfarme venter på kystdirektoratets tilladelse.

Skriv en bedømmelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
    Dårlig           God

Dansk Tang - Kombu tørret tang

  • Mærke: Dansk Tang
  • Model nummer: 5712136000056
  • 59,95DKK

  • Ekskl. Moms: 47,96DKK

Tags: Dansk Tang